Večer hrvatskog folklora u Mostaru

folklor

Kulturna manifestacija "Večer hrvatskog folklora", na kojoj će nastupiti dva folklorna društva iz Zagreba, održat će se 14. svibnja 2016. u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

U Mostaru će gostovati ansambli HKUD-a "Prigorec" Markuševec i KUD-a "Prigorski zdenec" iz Vidovca koja djeluju dugi niz godina i imaju veliku ulogu na folklornoj sceni grada Zagreba te gosti iznenađenja, najavili su organizatori.

"Kroz devedeset minuta programa pokazat ćemo plesove iz svih plesnih regija Hrvatske i plesove iz Hercegovine. Velika nam je čast da će nam se na koncertu pridružiti i KUD 'Mokro' iz Širokog i KUD 'Sv. Ante Cim' iz Mostara kao domaćini, koji će zajedno s nama sudjelovati u ovom bogatom kulturno umjetničkom programu", kazao je voditelj ansambala HKUD-a "Prigorec" Ivan Mihovec.

Ovo je prvi u nizu koncerata u sklopu projekta "Za Hrvate izvan domovine", koji će se svake godine održavati u nekoj drugoj zemlji, tako je već sada dogovoren koncert u Stuttgartu i Beču.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje i poštovatelje tamburaške glazbe, narodnih pjesama i plesova, te kulturne baštine Republike Hrvatske, da dođu na mostarsku manifestaciju i uživaju u programu.