Uskrsni koncert u Mostaru u ponedjeljak, 21. travnja

uskrsni ponedjeljak, Uskrs
Na svečanom će koncertu uz pratnju mostarskih simfoničara nastupiti mostarska umjetnica i dugogodišnja Napretkova stipendistica mezosopranistica Monija Jarak, prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bariton Davor Radić, mladi tenor rodom iz Zenice, a na studiju u Zagrebu i također Napretkov stipendist Ivan Jelić te Katedralni zbor Marija kojeg vodi profesor crkvene glazbe don Niko Luburić, a uz dirigentsku palicu mostarskog vrsnog glazbenika, skladatelja i aranžera Damira Bunoze.

Na programu su svima poznate uskrsne pjesme, ali i druge sakralne skladbe. Većinu aranžmana za skladbe napisao je Bunoza, a jedan dio i Anđelko Igrec i Nikica Kalogjera, ali će se na repertoaru naći i skladbe Mozarta, Schuberta, Caccinia i drugih.

Organizatori koncerta ističu kako su pripremili izvrstan koncert kojim vjernicima i svim ljudima dobre volje žele čestitati Uskrs i darovati lijep kulturni događaj. „Uskrsni koncert smo organizirali i prije nekoliko godina i nažalost imali smo malu pauzu, ali smo sigurni da od ove godine nastavljamo s organizacijom koncerta na uskrsni ponedjeljak. I ovaj koncert pokazuje kako imamo jako dobre domaće glazbenike i organizacije bez kojih bi kulturni život u Mostaru bio znatno siromašniji.", ističu organizatori.