Uskoro počinje rekonstrukcija ulice Kraljice Katarine

Mostar, Mostar

Prema njegovim riječima, potpisan je ugovor između Federalne direkcije cesta i Grada Mostara koji je za tu namjenu izdvojio 350 tisuća maraka, a kako postoji sva potrebna dokumentacija, početak radova uvjetovanje samo vremenskim prilikama.

- Početak radova se uvijek može zbog vremenskih prilika prolongirati za nekih pet do deset dana, jer mi nikada ne dopuštamo da se s radovima započne uoči kišnog vremena niti da se radi bilo kakvo raskopavanje i prokopavanje ulica ukoliko vremenske prilike nisu naklonjene toj vrsti posla, pojasnio je Vrljić.

Ako vrijeme bude poslužilo ovu vrstu poslova, što je za očekivati prema meteorološkim predviđanjima, s radovima će se krenuti za nekih desetak dana. Sam proces obnove i rekonstrukcije ove ulice, kako je Vrljić kazao, prema planiranoj dinamici radova trajat će nekih dvadesetak dana, tako da se za mjesec dana već može očekivati Ulica kraljice Katarine u potpuno novom izdanju. Što s tiče tehničkih elemenata za obnovu spomenute ulice, Vrljić kaže da će se raditi po principu ulica koje su već uspješno obnovljene na opće zadovoljstvo građana.

- Postavit će se nogostup, izmijeniti rasvjetna tijela i kamenim pločama zaštiti stoljetni platani, a doći će i do izmjene vodovodnih cijevi i time će se riješiti dugogodišnji problem oborinskih voda, istaknuo je Vrljić.

Naglašavajući kako cijelu situaciju vezanu za izvođenje radova uvjetuju vremenske prilike, kazao je da će u tom razdoblju ulica za promet biti zatvorena.

- Promet će biti preusmjeravan u tome dijelu grada, ali ćemo mi nastojati da izvođač radova, barem u prvoj fazi, odnosno u vrijeme pripremnih radova, osigura jednu prometnu traku, da bi se promet ipak mogao odvijati, kazao je Vrljić.

Iako će zatvaranje ove ulice, posebice u početku, građanima predstavljati poteškoće, Vrljić je svjestan kako će najviše trpjeti mještani naselja koji će biti ograničeni na korištenje jedne prometne ceste, a to je ulica fra Didaka Buintića, koja ide od trga Tihomira Mišića prema Franjevačkoj crkvi. Stoga je zamolio sve vozače za strpljenje pri izvođenju radova i prilagođavanje privremenim zabranama, kako bi se prometnica nesmetano dovela do jedne kvalitetnije i ljepše ulice, kakvu u konačnici i zaslužuju građani Mostara.

Dnevni list