Uskoro otvaranje počasnog konzulata BiH u Barceloni

Na ovom susretu nazočio je i Ramon Jufresa, bh počasni konzul te Joan Chicon, voditelj EU i međunarodnih odnosa i Odjela za sveučilišni razvoj.

Gradonačelnik Navarro je ovom prigodom izrazio želju za suradnju s gradom Mostarom osobito u pogledu razmjene iskustava u predjelu kulturne baštine i povezivanja sveučilišta. Naime, ovaj grad sprema nominaciju za listu Svjetske baštine zbog velikog povijesnog značaja tri crkve koji imaju namjeru nominirati te bi se željeli vise upoznati sa iskustvima Mostara. Ovom prigodom veleposlanica Zovko je uručila gradonačelniku monografiju „ Mostar u slici i riječi" poklon gradonačelnika Mostara  Beslic te ga pozvala u posjetu BIH i gradu Mostaru. Razgovaralo se i o proteklom povlačenju španjolske vojske iz BIH te o Španjolskom trgu u Mostaru, za koji je izražena nada da će biti završen u idućoj godini.

            S Chiconom je dogovorena uspostava kontakata u gradu Mostaru osobe zadužene za akademsku i kulturnu suradnju kako bi se mogli dogovoriti određeni protokoli kojim bi se ovaj interes i realizirao. Veleposlanica Zovko je  zahvalila počasnom konzulu BiH . Ramonu Jufresi na inicijativi o uspostavljanju suradnje ova dva grada te zaželjela sto skoriju realizaciju i razmjenu posjeta između dva gradonačelnika kao i uspostavljanje suradnje između akademske zajednice, kulturne i poslovne suradnje.

Dogovoreno je da se početkom iduće godine veleposlanica Zovko ponovo susretne s gradonačelnikom Navarrom, koji će upriličiti i susret s gradskim vijećem kao i obilazak starog jezgra i tri crkve koje će biti nominirane za listu Svjetske baštine.