Uskoro kreću izvršni radovi na dionici Rodoč – Šemovac

šemovac, Rodoč, radovi, Grad Mostar

Radovi su započeli 19. ožujka, a rok njihova završetka je 8 mjeseci.

Kako nam je kazao Tihomir Sesar, nadzornik radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora, datum izvršne faze radova će biti poznat idućega tjedna.

Podsjetimo, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić je u mjesecu prosincu 2014. godine potpisao ugovor o izgradnji kolektora s tvrtkom HP Investing d.o.o. u vrijednosti od oko 2 milijuna maraka kojim će graditi kolektor dužine 1800 metara od završetka Bulevara do Šemovca.

Za drugi dio projekta vrijednosti milijun maraka zadužena je mostarska građevinska tvrtka Amitea d.o.o. Djelatnici Amitee će graditi kolektore duž dionice od Franjevačke ulice do Ulice fra Didaka Buntića u dužini od 1250 metara.

Gradonačelnik Bešlić je na potpisivanju ugovora izgradnju kolektora nazvao povijesnim trenutkom za Mostar, jer po njegovome mišljenju svako malo veće oborine stvaraju poteškoće i građanima i gradskim vodovodima te je takva situacija s postojećim kanalizacijskim sustavom neodrživa.

Kako smo i ranije pisali, to stvara gradu veliki problem, jer ne postoji uređaj za tretman otpadnih voda kao ni središnji kanalizacijski sustav, tako da se trenutačno sve vode, i otpadne i oborinske, slijevaju u Neretvu i Radobolju bez ikakvog pročišćavanja.

Dnevni list