FOTO  Uskoro direktna zrakoplovna linija Mostar - Rim

zračna luka

... prevezeno je preko 15.000 putnika, potvrđeno je Feni iz  Ureda direktora mostarske Zračne luke.   

Inače, prometna infrastruktura, bilo cestovna, željeznička ili zračna glavni je preduvjet gospodarskog rasta i razvoja turizma.

AIR.NET projekt, implementiran kroz dio Programa prekogranične suradnje IPA Adriatic, za cilj je imao uspostavu mreže regionalnih zračnih luka za jedinstveno gospodarsko područje i mobilnost ljudi i dobara.

Što se tiče redovne zračne linije Mostar-Rim, iz Ureda direktora su nam kazali kako je Zračna luka Mostar i prethodnih godina bila povezana s Rimom kroz niz charter letova.

- Redovna linija na ovoj destinaciji je u finalnoj fazi s talijanskom kompanijom Mistral Air, a planirani početak je sredinom mjeseca travnja - napominju iz Zračne luke Mostar.

Kada je u pitanju Studija koju je financirala EU za rekonstrukciju Zračne luke, iz Ureda direktora napominju kako se projekt koji je financirala EU odvijao u tri dijela.

Što je tiče charter letova iz Mostara zbog blizine Međugorja, Zračna luka Mostar je u idealnoj poziciji kao pokretač religijskog turizma, što se u prethodnim godinama odražavalo kroz charter letove, primarno iz Italije.

FENA