Uručena donacija Montegrotta mostarskim socijalnim ustanovama

donacija, Mostar
...vrijedne 16.000,00 eura, a riječ je o profesionalnom štednjaku, pećnici, fritezi, ormaru za čuvanju hrane te lijekovima za Odjel onkologije, i to Domu za stare osobe, dječjem vrtiću Radobolja, Javnoj kuhinji u Sjevernom logoru i jednoj socijalno ugroženoj obitelji.

 Uručenju donacije u Domu za stare osobe prisustvovali su i štićenici doma, kao i ravnatelj Željko Ćorić, te Danijela Kegelj, ravnateljica Dječje ustanove  vrtići Mostar, Alen Kajtaz, tajnik Crvenog križa Mostar i Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.

Predsjednik HU „Auser", Silvio Nardo zahvalio je svima za srdačan doček uvijek kada je u Mostaru, kako od gradskih vlasti do svih ljudi s kojima se susreće, te da ga čini radosnim što sa svojim prijateljima može pružiti malu pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Giorgio Berto, predsjednik i vlasnik tvrtke „Bertos" i dr. Agostino Pedrina zahvalili su  Nardou koji ih je doveo u Mostar i da mogu dati pomoć onima kojima je potrebna, te da će su u budućnosti truditi da ona bude još veća.

Ravnatelji Doma za stare Željko Ćorić podsjetio je na Nardou nesebičnu pomoć koju on i njegovi prijatelji u kontinuitetu daju u proteklih 18 godina različitim korisnicima u Mostaru, od od lijekova, hrane do novca i tehničke opreme.

U ime 420 mališana iz vrtića ravnateljica Danijela Kegelj je naglasila kako ova današnja donacija predstavlja veliki dar te zahvalila ljudima u Italiji koji suosjećaju s nama u Mostaru i potiču na napredak. U ime Crvenog križa i javne kuhinje u Sjevernom logoru zahvalio je tajnik CK Mostar Alen Kajtaz istaknuvši kako će im donacija biti uistinu od velike koristi u radu.

Ovom prigodom štićenici Doma za stare osobe Stipe Drežnjak i Kata Soldom zahvalili su svojim dobročiniteljima pjesmom i glazbenim nastupom, a dirnuto dočekom u Mostaru dr. Sandro Lana i dr. Gaetano Sbriziola obećali su uskoro donaciju od 50 televizora za Doma za stare osobe.