Uprava i NSZ Aluminija javno se distanciraju od najave osnivanja udruge dioničara

..., predstavnici Uprave, Nadzornoga vijeća i Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija održali su sastanak u Upravnoj zgradi Društva, na kojemu su razmijenili spoznaje o tomu i iznjedrili zajednički zaključak kojim se u potpunosti distanciraju od nepoznatoga pozivatelja i od same skupštine.

Djelatnicima Aluminija bitno je znati kako zakonita upravljačka, nadzorna i sindikalna tijela naše tvornice ne sudjeluju u tim aktivnostima i čak ih drže protupravnima, s čim su upoznali i mjerodavna ministarstva. Uprava je, naime, upoznala ministra pravosuđa u Vladi FBiH i ministra pravosuđa u Vladi HNŽ-a s odredbom iz članka 68. Statuta Aluminija u kojoj precizno stoji kako udrugu dioničara nije moguće osnovati bez pristanka 75% ukupnoga broja dioničara, s naputkom da tu odredbu imaju u vidu ukoliko njihova ministarstva zaprime zahtjev za ustrojavanjem takova ili sličnog tijela. Posebno je, pak, naglašeno kako udrugu dioničara Aluminija nije niti moguće ustrojiti iz razloga što niti jedan dioničar Aluminija još uvijek nije upisan u Registar vrijednosnih papira.

S obzirom na zajedničko, javno i nedvojbeno, stajalište Uprave Društva, Nadzornoga vijeća i Predsjedništva NSZ-a Aluminija, i ovim se putom poziva djelatnike Aluminija na razumno ponašanje i nenasjedanje na podvale koje imaju za cilj pokušaj destabiliziranja Tvornice, bez uporišta u pravno-zakonskim aktima.

Aluminij