Ukraden kip svetog Ivana Krstitelja

Kip zaštitnik mjesta

Kaka doznajemo od mještanina Lovre Šunjića, koji je prvi primijetio nestanak kipa i o tome odmah obavijestio Policijsku upravu Mostar, slično vandalsko djelo se nikada nije dogodilo u ovom naselju.

“U jutarnjim satima dok sam nadgledao razinu vode, koja posljednjih dana znatno prijeti naselju, primijetio sam da kipa svetog Ivana Krstitelja nema. Tako zaprepašten osim policije sam pozvao i mještane, no nitko nije imao pojma što se dogodilo s kipom, niti tko ga je odnio”, kazao je Šunjić. Tvrdi kako su spomenuti kip upravo podigli mještani, i za njih predstavlja zaštitni znak mjesta te da ne može vjerovati da se netko udostojao odstraniti isti.

I ostali mještani koje smo zatekli na mjestu događaja su dijelili Šunjićevo mišljenje te žele samo jedno, a to je da se počinitelj što prije pronađe i da povrate svog zaštitnika na mjesto koje mu pripada. Također su nam skrenuli pažnju kako je u noćnim satima spomenuto mjesto okupljalište osoba sklonim konzumiranju narkotika, te ne kriju kako je možda to upravo njihovo djelo. No, jedan od mještana, Željko Šunjić, dodao je i to da zamjera župniku Rodoča što nije zaštitio sveti kip, iako su mještani od njega to u više navrata tražili.

Istraga u tijeku

Operativni centar mostarske policije je obavio očevid odmah nakon što je stigla dojave o spomenutom vandalskom djelu, kako bi se što prije ušlo u trag počiniteljima. Prema riječima dežurnog u operativnom centru, već se traga za počiniteljima, te su već pretražena okolna otpadna odlagališta, jer postoji mogućnost da je kip upravo na nekom od njih završio. Nažalost, konkretnije podatke nam nisu mogli dati jer je, kako kažu, prerano za bilo kakve zaključke.

Dnevni list