Uhićen zbog razbojstva u mostarskoj kladionici nakon što mu je otkazao mjenjač!

...u koju je bila uperena cijev pištolja, samo je mogla pogledom ispratiti kako otvara blagajnu s ključem u bravi i uzima dnevni utržak, oko 870 KM, te bježi u mrak. I to bi bila svakodnevna pljačka da razbojnika, kojega su vani u crnom audiju čekala još dvojica, nije dotaknula zla sreća.

Samo što je izašao, pred vrata je s vozilom stigao djelatnik kladionice, kojemu je radnica povikala: -Pljačka! Ugledao je snažnog muškarca u svijetloj jakni i s crnom kapom na glavi kako trči do audija i odmah skrenuo pogled prema registracijskim oznakama, piše Večernji list.

Pošao je za njim i već u susjednom naselju, kod stadiona Zrinjski, ugledao sporno vozilo, ali je ono ostalo napušteno. Mjenjač je otkazao, a razbojniku i njegovim još nepoznatim pratiteljima nije bilo ni traga. Policija je pronašla dokumente vlasnice audija, žene iz Maglaja, pa se ispostavilo da zaplijenjeno vozilo koristi njen brat Tarik Gračić (28) zvani Gapo, koji je zbog krađa i razbojstva prije tri mjeseca izišao iz zeničkog zatvora.

On se pojavio u pratnji odvjetnika Dževada Hrnjića i jučer se branio šutnjom pred županijskom tužiteljicom Valerijom Tomić. Zatraženo je određivanje 30-dnevnog pritvora, koliko bi trebala trajati istraga. Napadnuta radnica ga je prepoznala, a i drugi dokazi ukazuju da bi upravo ovaj Maglajlija mogao biti počinitelj. Zanimljivo je da je nekoliko sati prije pljačke pio kavu u kafiću koji se nalazi u sklopu opljačkane kladionice. Naime, pretpostavlja se da je tom prilikom izvidio čitavu situaciju. Inače, u Mostaru nije rijetkost da pljačkaši dođu ‘sa strane’, odrade posao i nestanu.