FOTO  Udruženje studenata medicine Mostar, BoHeMSA LC Mostar obilježila Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

AIDS

Prvi put je obilježen 1988. godine kako bi podigli svijest o HIV/AIDS-u, dali podršku oboljelima i odali počast preminulima od posljedica ove bolesti. Ove godine cilj je 0. Nula smrtnih slučajeva od AIDS-a, nula novih slučajeva infekcije HIV-om, nula slučajeva diskriminacije.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a BoHeMSA LC Mostar je 3.12.2013.g. u prostorijama Građevinskog fakulteta održala predavanje/radionicu na temu: „HIV I AIDS-ZAŠTITI SE ZNANJEM".

Gost predavač je bio mr.sc. Siniša Skočibušić, dr. spec. infektologije koji je govorio o samoj bolesti, načinu širenja i destigmatizaciji oboljelih osoba.

Uslijedile su interaktivne i zanimljive radionice u kojima su sudjelovali studenti sa brojnih fakulteta, a čiji je cilj bio rušenje predrasuda te edukacija studenata medicinskih te nemedicinskih struka o ovoj temi. Radionice su vodili studenti i studentice Medicinskog fakulteta, koji su nastojali na što zanimljiviji način približiti ovu problematiku prisutnima.

Studenti su na kraju programa dobili promotivne letke te kondome.

Koordinatorice projekta Barbara Teklić i Martina Mladinović nadaju se da će ovakve radionice ubuduće biti češće i da će privući sljedeći put studente u još većem broju. Ovim putem se zahvaljuju glavnom sponzoru projekta Ataco d.o.o. te Građevinskom fakultetu na ustupljenim prostorijama.