Udruga "Zavjet" :"Zar vam od svih spornih situacija u ovom gradu sada smeta drveni križ?"

zavjet, Mostar, križ
U priopćenju među ostalim stoji:

"Poštovani sugrađani, ovaj grad je pun križeva i nišana, na grobljima, na haremima, uz prometnice,u parkovima na mjestu stradavanja.

Istine radi, drveni križ na Bulevaru je podignut na mjestu pogibije sedam pripadnika Vojne policije HVO-a, podigli su ga suborci i to odmah po prestanku ratnih dejstava. Da je to spomen žrtvama i prijateljima pokazuje i konstrukcija i lokacija križa.

Križ je podignut u dvorištu škole (nije mogao biti na cesti) točno na mjestu pogibije, i da ne bi bilo komentara, niti jedna vlast, niti jedna politika, još nije ispred križa zapalila svijeću.

Ne prebrojavamo u ovom gradu ni zvonike ni minarete, ni križeve ni nišane (kojih je, usput rečeno, pun Liska park, a davno je trebao biti preseljen), ali zar vam od svih spornih situacija u ovom gradu sada smeta drveni križ.

Neka ga ondje i baš onakav kakav jeste, da mi koje boli smrt tih mladih ljudi imamo gdje zapaliti svijeću, da oni koji šetaju ili prolaze Bulevarom imaju podsjetnik na nesretni i nepotrebni rat.

Kako je ovo pismo u obrani istine i razuma, nepotrebno nam je komentirati jednog Suada Ćupinu, koji je očigledno toliko zaboravan da se ne sjeća niti kako je počeo rat, protiv koga, a poglavito (nakon svjedočenja u Hagu) komu je sve bio zapovjednik ili komandant, a Suad je bio i jedno i drugo", kaže se u priopćenju Udruge "Zavjet".