U subotu počinju 4. Dani filma u Mostaru

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, Dane filma otvorit će "72 sata", film Danila Šerbedžije, a tijekom četiri dana još će se prikazati filmovi: "Neke druge priče", "Šuma summarum".  Bit će prikazani i "Jasmina" Nedžada Begovića, "Sevdah za Karima" Jasmina Durakovića, "Žena sa slomljenim nosom", "Ljubav", "Ožiljci", "Majka asfalta", "Neka ostane među nama" te film "Cirkus Columbia" bh. redatelja Danisa Tanovića, koji će zatvoriti Festival, a nakon toga će se prikazivati u Mostaru do 21. rujna.

U dječjem programu bit će prikazani hrvatski dugometražni animirani film "Duga", te klasik "Vuk samotnjak".

Kako su istaknuli organizatori, očekuju se da će svečanom otvaranju nazočiti Rade Šerbedžija, koji će primiti nagradu za životno djelo - skulpturu "Stablo ljubavi", te da će Festival posjetiti brojni poznati glumci i redatelji iz naše zemlje i regije, kao što su Danis Tanović, Miki Manojlović, Mira Furlan, Sergej Trifunović, Mira Banjac itd.

Direktor filmskog festivala "Dani filma Mostar" Slaven Knezović naglasio je kako je ovogodišnji program festivala vrlo zanimljivi te da će se prikazati mnogi filmovi koji nisu imali veće premijere u svojim zemljama.

"Mislim da ćemo opet uspjeti građane Mostara odvući od televizora i dovesti ih na filmski festival", kazao je Knezović.

Dodao je kako je žalosno što Mostar i dalje nema kino, te je izrazio nadu da će se iduće godine Dani filma održati u kino dvorani, s obzirom da je u tijeku izgradnja velikog trgovačkog centra u kojem bi trebalo biti i multiplex kino.

Dani filma, koji su se ranije uglavnom održavali u studenome i prosincu, ove su godine pomjereni za rujan.

Otvaranje će biti 11. rujna na Dan borbe protiv terorizma čime se, kako je kazao Knezović, želi odati počast svim žrtvama terorizma.

ABCportal.info