U srijedu u hotelu Mostar svečana dodjela nagrada za najljepše pismo

pisanje, pismo, nagrade, Hrvatska pošta Mostar

Svečana dodjela nagrada za najljepše pismo u sklopu 48. Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade, koje zajednički organiziraju Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH pošta, održat će se u srijedu, 16. listopada, s početkom u 11 sati u velikoj dvorani hotela Mostar u Mostaru.

Nagrade će biti uručene učenicima koji su, po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, između 530 pristiglih pisama, napisali najbolje radove.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragan Marijanović (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Hadžem Hajdarević (Sarajevo) najljepšim pismom na temu „Napiši pismo o svom junaku“ ocjenili su rad  Adne Šljivar, učenice O.Š. „Kiseljak 1“- Bilalovac.  

Drugim mjestom stručni ocjenjivački sud je nagradio Nikolu Lazića, učenika JU O.Š. „Sveti Sava“ iz Zvornika, dok je treće pripalo Petri Milinković iz O.Š. Cim iz Mostara.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) i tablet računalima, dok će njihovi nastavnici materinskog jezika dobiti novčane nagrade od 100 KM.

Organizatori natjecanja također će nagraditi sedam učenika koji ravnopravno dijele mjesto: Haris Memišević iz JU Sedma osnovna škola Gornji Rahić- Brčko distrikt, Ivona Radman iz JU O.Š. "Meša Selimović"- Janja, Tamara Majerski iz  O.Š. „Petar Bakula“- Mostar, Ena Bunjak iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“- Zenica, Marija Kovač iz O.Š. Ivana Mažuranića- Posušje, Anja Torbarac iz KŠC „Sveti Franjo“- Tuzla, Milica Deurić iz  JU OŠ "Vuk Karadžić"- Vlasenica.

Posebna nagrada za najkreativniji bit će uručena Nikoli Ćubeli, učeniku Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara.

U zabavnom dijelu programa svečane dodjele nagrada sudjelovat će Glazbena škola Ljubuški, B-Stars i B- dance Juniori.