U srijedu promocija knjige Dževdeta Tuzlića

Dževdet Tuzlić, Mostarsko proljeće
U srijedu, 8. svibnja, u sklopu Mostarskog proljeća - Dana Matice hrvatske, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, u maloj dvorani/amfiteatru, od 19 sati, bit će predstavljena knjiga uglednog bh. novinara, dugogodišnjeg urednika Programa za kulturu BHT-a i urednika izravnih prijenosa svečanosti otvaranja Mostarskog proljeća Dževdeta Tuzlića.

U programu promocije, uz autora, sudjeluju: Mario Vrankić, Josip Muselimović, Boro Kontić i Zija Dizdarević.


O KNJIZI...

Knjiga Dževdeta Tuzlića Život na stiku, svojevrsni je hod kroz vrijeme u kojemu protagonisti zorno svjedoče o sebi, govore o svojim umjetničkim vizijama, idejama, rezultatima...
Posebna dragocjenost popis je arhivske, audio i vizualne građe koju autor knjige podastire kao sačuvane izvore u Arhivu Javnoga servisa BiH u kojemu je proveo skoro sve godine svoga novinarskog i uredničkog staža.
Na 507 stranica knjige, čiji je sastavni dio Index imena na skoro 20 stranica, a koji sadrži 3 317 imena, nalaze se 193 fotografije, koje, na svoj način, približavaju ključne aktere kulturne scene koji su tu scenu tvorili.
Život na stiku široka je lepeza susreta s poznatim likovima književnog, filmskog, teatarskog i likovnog života iz BiH, Europe i svijeta.

Mustafa Kapidžić, vlasnik Izdavačke kuće KULT B Sarajevo

Ovo je i pisani i fotografijama obogaćeni spomenik ljudima i događajima koji su oblikovali civlizacijsko vrijeme na ovim prostorima u gotovo pola stoljeća.
Knjiga je, sama po sebi, svojevrstan novinarski podsjetnik i priručnik za mlade
kolegice i kolege.

Zija Dizdarević, kolumnist


Novinarskim šarmom i pripremljenošću otvarao je svoje sugovornike i često je dobivao uvjerljive i rijetke iskaze. Prelaskom na TV medij, postao je prisutniji u svakome pogledu i vidno je dinamizirao vlastitim prisustvom mnoge emisije u kojima je sudjelovao kao novinar i urednik, i otvarao je žive pristupe i dosegnuo "dimenziju više" u neosvojivoj "sedmoj sili".

Ivan Kordić, književnik i novinar

Dževdet Tuzlić, kada sumira svoj dosadašnji rad, može biti ponosan na svoj izbor i svoj put. Izabrao je kulturu, posvetio joj sve svoje najbolje godine, bio uporni svjedok uspona i padova, i tuđih i vlastitih, posvećeno radio za slušatelje i gledatelje koji nikad nisu znali što je sve trebalo svladati da do njih stigne glas i informacija iz prve ruke.

Boro Kontić, novinar

MATICA HRVATSKA MOSTAR