U petak u Galeriji Aluminij izložba radova akademske slikarice Katarine Đorđević

Katarina Đorđević, Izložba slika, Ggalerija Aluminij
Izložba obuhvaća ciklus slika, crteža i objekata, a glavne su joj odrednice (prostor - plastika - linija - svjetlost) tretirane istraživanjem arhetipskih uzoraka, promatranih u suvremenomu okolju i okružju.

- Dovođenjem u izravnu svezu (kontrapozicijom) na prostoru slike, činitelja suvremenoga okružja sa zaboravljenim, napuštenim arhetipskim predstavama, promatraču se ukazuje na sve potisnute osjećaje i kakvoće duha kojih se čovjek odrekao u želji da bude čvrst, neranjiv i sposoban za preživljavanje u suvremenomu tempu života - kazala nam je umjetnica, osvrćući se na svoje stvaranje.

Mr. slikarstva Katarina Đorđević rođena je 1966. godine u Nišu, Republika Srbija. Fakultet likovnih umjetnosti završila je u Beogradu 1992. godine, u klasi prof. Milice Stevanović, gdje je, kod iste profesorice, završila i poslijediplomske studije, 1994. godine. Trenutačno radi na doktorskoj izložbi (doktorski umjetnički projekt) na Fakultetu umjetnosti u Nišu.

Inače, članicom je Udruge likovnih umjetnika Srbije, radi na Fakultetu umjetnosti u Nišu kao izvanredni profesor na kolegijima Crtanje i Slikanje te kao prodekanica za umjetničko-znanstveni razvitak. Od 2009. godine, pročelnicom je Odjela likovne i glazbene umjetnosti Središta za znanstvena istraživanja Srpske akademije znanosti i umjetnosti i Sveučilišta u Nišu.

Postavila je čitav samostalnih, a bila i sudionicom skupnih izložbi u Srbiji, Španjolskoj, Kanadi, Makedoniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Grčkoj, Turskoj i Iranu. Sudjeluje u radu likovnih kolonija, a osvojila je i pregršt nagrada i priznanja za svoj rad.