U petak, 24. listopada u mostarskoj Kosači koncert Sarajevske filharmonije i gostujućeg zbora iz Njemačke

U petak, 24. listopada u mostarskoj Kosači koncert Sarajevske filharmonije i gostujućeg zbora iz Njemačke
...Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače koncert Sarajevske filharmonije i gostujućeg zbora iz Njemačke. Ulaz je besplatan.
J. Brahms: Njemački rekvijem op. 45
JAN HÜBNER Dirigent, Njemačka
MAGDALENE HARER Sopran, Njemačka
JÖRG GOTTSCHICK Bariton, Njemačka
BREMER RATHSCHOR, Njemačka
JAN HÜBNER Dirigent
Tenor i voditelj zbora Jan Hübner rođen je 1980. godine u Goslar na Harzu. Od svog rodnog grada 1999. godine je dobio nagradu za napredak u kulturi. Od 2001. do 2006. godine bavi se sakralnom glazbom i posvećuje se starim instrumentima i vodstvu zbora.
Od 2008. godine započeo je studiranje na Akademie für Altemusik Bremen na odsjeku za pjevanje. Njegovi profesori su bili Harry v.d. Kamp i Clemens C. Löschmann.
Fasciniraju ga kanate J. S. Bacha, jer je veza između tona i govora bliska. Surađivao je s Manfredom Cordesom, Wolfgangom Heilbichom i Holgerom Einhornom.
U travnju, 2013. godine Jan Hübner je postao voditelj Bremer RathsChor-a, kao nasljednik Wolfganga Helbicha.
BREMER RATHSCHOR
Bremer RathsChor je osnovan s ciljem izvedbe zborske glazbe na visokoj razini. Intezivne probe i znanje koje crpe iz povijesnih izvedbi su osnova njihovog rada koja ih je vodila do suradnje s renomiranim orkestrima. Repertoar zbora uključuje sekularnu i sakralnu muziku. Na dvanaest koncerata godišnje izvode oratorije i standardna djela a - capella literature iz nekoliko stoljeća.
Svojim nastupima su razvili danas prepoznatljiv Bremer zvuk kojeg karakteriše visoka transparentnost, tonska čistoća i homogenost.
Aktualni predsjednik zbora je bivši gradonačelnik Bremena dr. Henning Scherf, a dirigent Jan Hübner.
Glazba je zvonka radost. Radujemo se Vašem dolasku.