U Mostaru započelo snimanje igranog filma "Obrana i zaštita"

Film govori o života u Mostaru, gradu podijeljenom između Hrvata i Bošnjaka, a u središtu priče je Hrvat Slavko i njegova dilemi otići ili ne na pogreb predratnom prijatelju, Bošnjaku.

Priča je to o predrasudama, ljudskim slabostima, o sukobu s društvom kao i sa samim sobom, kaže redatelj i scenarist filma Jelčić.

"Obrana i zaštita" zajednički je projekt produkcijskih kuća Spiritus Movens iz Zagreba, Produkcije Kadar iz Širokog Brijega te Hrvatske televizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Redatelj i scenarist Bobo Jelčić kazališni je redatelj, cijenjen u Hrvatskoj i svijetu zbog specifičnih i originalnih metoda u pristupu scenskom djelu. S Natašom Rajković surađivao je na nizu nagrađivanih predstava (S druge strane, Promatranja, Usporavanja i Nesigurna priča). Njegov prvi dugometražni film "Ono sve što znaš o meni" (2005.) prikazan je na Motovun Film Festivalu i Zagreb Film Festivalu, a "Obrana i zaštita" njegov je drugi dugometražni film.

(Fena)