U Mostaru velika biciklijada povodom Europskog tjedna mobilnosti

Mostar, biciklijada, biciklistički klub Mostar
... u utorak, 20. rujna,, organizira promotivnu biciklijadu ulicama Mostara,

Program počinje u 17:15 sati na plato Trgovačkog centra Mepas Mall, a biciklijada će startati u 18 sati.

Kako bi EU info centar pripremio potrebnu količnu poklon majica u odgovarajućim veličinama, pozivaju se svi sudionici da se što prije, a najkasnije u nedjelju 18. rujna, prijave na web stranici www.biciklijada.euinfo.ba i odaberu željenu veličinu majice.

Osim poklon majica za sve koji se dođu na biciklijadu, najsretnije bicikliste očekuju i nagrade. Istodobno s podjelom majica, sudionicima biciklijade bit će dodijeljeni posebni kuponi za nagradnu igru.Po povratku s vožnje izvršit će se javno izvlačenje i tri najsretnija dobitnika dobit će po nagradni vaučer u vrijednosti 100 KM, koji će moći iskoristiti za kupovinu biciklističke i/ili sportske opreme po svom izboru, u nekoj od mostarskih trgovina. Još pet sudionika čiji kuponi će biti izvučeni dobit će poklon pakete.

Za najmlađe će biti organizirane edukativne i zabavne radionice na malim kotačima.

Inače, na dan održavanja biciklijade upriličit će se službeno otvaranje EU info ureda u Mostaru, na IV katu TC Mepas. Mostarski EU info ured otvoren bit će otvoren za sve građane svaki radni dan od 14 do 17 sati.

Svake godine, od 16. do 22. rujna, građani širom Europe obilježavaju Europski tjedan mobilnosti, koji se završava Svjetskim danom bez automobila. I ove godine, građani više od 2.000 gradova sudjelovat će u raznovrsnim događanjima posvećenim održivom urbanom prometu. U 2016. godini kampanja je usmjerena na pametnu i održivu mobilnost pod sloganom „Pametna mobinost. Snažna ekonomija".
PROGRAM
17:15 - 17:50 Okupljanje na platou ispred TC Mepas Priprema biciklista, podjela poklon majica i kupona za nagradnu igru
17:50 - 18:00 Priprema biciklista za biciklijadu
18:00 - 18:35 Vožnja biciklima ulicama grada, uz pratnju (brzina kretanja će biti prilagođena svim uzrastima), do povratka na točku okupljanja
18:00 - 18:35 Edukativna biciklistička radionica za djecu
18:35 - 19:05 Obraćanja predstavnika Delegacije Europske unije u BiH i Grada Mostara. Izvlačenje kupona sudionika biciklijade i dodjela nagrada
19:05 - 19:30 Osvježenje uz glazbeni program