U Mostaru Tropletova radionica 'Prirodno planiranje obitelji'

Troplet
Iz zajednice pozivaju mlade supružnike, zaručnike, djevojke i mladiće da se prijave na besplatnu edukaciju, na kojoj će imati priliku naučiti kako pratiti znakove vlastite plodnosti i kako planirati obitelj na prirodan, jednostavan i pouzdan način. Edukacija će se održati u Caritasovom upravnom centru, Zagrebačka 5A, a prijaviti se možete do četvrtka 8.studenog telefonski na broj 063/282 877 ili na e-mail [email protected]

Billingsova ovulacijska metoda je najjednostavnija prirodna metoda planiranja obitelji koja se temelji na suvremenim znanstvenim spoznajama. Znanstvene temelje metodi dali su liječnici John i Evelyn Billings, australski bračni par koji je sredinom 20. stoljeća okupio stručni tim svjetskih znanstvenika i proveo temeljita znanstvena i klinička ispitivanja. Zaključak istraživanja je bio da svaka žena može naučiti pratiti znakove svoje plodnosti i precizno raspoznavati plodna i neplodna razdoblja svog ciklusa.

Billingsova metoda funkcionira neovisno o redovitosti i pravilnosti ciklusa, jer se ne temelji na računanju i predviđanju plodnih dana već na svakodnevnom promatranju promjena u osjetu i izgledu cervikalne sluzi. Pouzdanost metode je prema najnovijim istraživanjima čak 99,5%.