U Mostaru razgovarano o problemu organiziranog prosjačenja

U Mostaru razgovarano o problemu organiziranog prosjačenja

Tom prigodom bilo je riječi o organiziranom prosjačenju u gradu, a konstatirano je kako je taj problem svake godine pojačano izražen s približavanjem turističke sezone.

Na temelju do sada napravljenih procjena i saznanja zaključeno je kako postoji više skupina i pojedinaca koje se bave organiziranim prosjačenjem tako što djecu doveze u Mostar, a ona za pojedince ili grupe prikupljaju novac, priopćeno je iz Ureda za informiranje mostarskog gradonačelnika.

Na sastanku je dogovoreno kako će se u idućem razdoblju intenzivirati suradnja između MUP-a i Centra za socijalni rad kako bi se sankcionirali ovakvi prekršaji te spriječilo prosjačenje na ulicama Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuto je kako treba preventivno djelovati i skrenuti pozornost građanima da oni pomaganjem toj djeci novcem ne pomažu njima, već podržavaju kriminal, a da ukoliko im žele pomoći to mogu učiniti na druge načine.

Prosjačenje i traženje milostinje okarakterizirano je kao prekršaj. Za osobe koje budu zatečene u činjenju prekršaja određena je novčana kazna, kao i za osobe koje navode na prosjačenje.

Fena