U Mostaru predstavljen najveći svirajući klavir

klavir, Mostar, Frama
... kojeg su osmislili i sami izradili mladi iz udruge Frama (Franjevačka mladež Mostar), kojim su kao Frama BiH konkurirali za upis u Guinnessovu knjigu rekorda.

Tom prigodom nazočnu mladež i sve građane došli su pozdraviti predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović.

Govoreći o klaviru i njegovoj izradi u ime Frame Mostar, Damir Šiljeg za Fenu je kazao kako su članovi Frame Mostar klavir izrađivali tri tjedna, dug je 18 metara a širok 2.5 metara, spojen je na električne klavijature s punom skalom od 88 tipki i na njemu se može svirati kao i na svakom drugom dobro uštimanom klaviru.

"Nadamo se kako ćemo dobiti pozitivan odgovor iz Guinnessove knjige rekorda, njihov odgovor očekujemo, trebao bi stići do ove nedjelje", kazao je Šiljeg, te je dodao kako je na klaviru prva skladba izvedena tijekom 16-tog Frama festa ove godine u Mostaru a večeras su mladi iz Frame Mostar program započeli božićnim pjesmama.

Obraćajući se nazočnima u ime Gradske uprave Mostara Marica Raspudić kazala je kako je sretna i zadovoljna što se ove godine Mali božićni sajam u Mostaru odvija u jako veselom duhu sa puno izlagača kod kojih građani imaju priliku kupiti božićne kolačice, ukrase, različite rukotvorine i pletivo.

"Večeras imamo jedan mali spektakl za naše građane, svi mogu doći i odsvirati neku svoju dragu melodiju", kazala je Raspudić.

Gradonačelnik Bešlić je pozdravio sve nazočne te je istaknuo kako se nada da će naredne godine na Šetalištu biti još više izlagača koji će svojim radovima uveličati predblagdansko vrijeme u Mostaru.

Ministar Hadžović je svima koji slave zaželio sretne blagdane i dodao kako je divno vidjeti da se na Šetalištu susreću građani.

"Lijepo je vidjeti da grad odiše jednim predblagdanskim duhom, da se osjeti radost blagdana. Ponosan sam i sretan da se naš grad ovako normalizira. Što reći, već čestitati ovim mladim ljudima", kazao je predsjednik Vlade Nevenko Herceg.

Klavir će na Šetalištu biti do sutra.
Fena