U Mostaru od 11. do 13. 9. međunarodna konferencija Paneuropske unije Bosne i Hercegovin

 U Mostaru od 11. do 13. 9. međunarodna konferencija Paneuropske unije Bosne i Hercegovin
...na temu Bosna i Hercegovina između Daytona i Bruxellesa: Od Daytonskog sporazuma do Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, uz podršku Fondacije Konrad Adenauer i Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Na konferenciji se očekuje dolazak više od 100 predstavnika bh. vlasti, međunarodne zajednice, diplomatskog zbora kao i predstavnici Paneuropskih organizacija iz nekoliko europskih zemalja.

O europskoj perkepktivi Bosne i Hercegovine od Deytona do Bruxellesa govorit će između ostalih predsjednik Međunarodne Panuropske unije Alain Terrenoire, zastupnici u Europskom parlamentu Tonino Picula i Dubravka Šuica, predsjednik i počasni predsjednik Paneuropske unije BiH Vanja Gavran i prof. dr. Franjo Topić, članovi upravnih tijela Paneuropske unije BiH prof. dr. Mile Lasić, prof. dr. Kasim Trnka, glavni tajnik Međunarodne Paneuropske unije prof. dr. Pavo Barišić, član Predsjedništva Međunarodne Paneuropske unije Rainhard Kloucek i mnogi drugi.

Program počinje svečanim prijemom i govorima dobrodošlice u hotelu Mostar u petak, 11. rujna s početkom u 19 sati, a radni dio konferencije je u subotu, 12. rujna također u hotelu Mostar s početkom u 9 sati.

Nakon radnog dijela gosti će imati organiziran turistički obilazak Mostara, a konferencija završava Svetom misom u mostarskoj katedrali u nedjelju, 13. rujna u 10 sati.