U Gorancima predstavljena knjiga Naš fra Bono autora Ivana Anđelića

fra bono krndelj, Goranci

...je knjiga Naš fra Bono autora Ivana Anđelića. Knjiga je izdana u nakladi Franjevačkoga samostana Konjic te Hrvatskoga kulturnog društva Napredak podružnice Konjic. O knjizi su govorili autor Ivan Anđelić, goranački župnik fra Ivan Ivanda te mostarski pjesnik Ivan Vrljić a moderator i voditeljica programa bila je mlada Romana Ćorić. Knjiga Naš fra Bono senzibilan je tekst o bivšem goranačkom župniku fra Boni Krndelju i njegovom svećeničkom pozivu i poslanju.

Fra Bono Krndelj bio je humana osoba, mirotvorac i svećenik ispred svoga vremena. U jeku tadašnjih ratnih sukoba u Konjicu fra Bono je osoba koja je smjelo i hrabro otišla u taj kraj pomažući preostalim žiteljima Konjica i suosjećajući s njima mnogobrojne patnje koje su ih zadesile.

Pastoralno brinući o njima skrbio je o siromašnima, gradio crkve, tješio i pomagao svima bez obzira na nacionalnu pripadnost i vjeru. Autor knjige Ivan Anđelić osvrnuo je se o veličini osobe fra Bone Krdelja, pripadnosti franjevačkom redu i redovničkim pravilima . Goranački župnik fra Ivan Ivanda naprotiv ustvrdio je kontemplativnu dimenziju fra Bone Krndelja uvodeći slušatelje u misiju poslanja koje nudi svećenički poziv i djelovanje. Ivan Vrljić, inače tajnik Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Mostar je knjigu definirao kao savršenu dokumentarnu i povijesnu građu tvrdeći kako kroz lik fra Bone Krdelja učimo o poniznosti, jednostavnosti franjevačkoga i svećeničkoga poziva i svu složenost problematike odnosa na razini pojedinac i narod. Na kraju promocije autor Ivan Anđelić zahvalio je svima prisutnima na ugodnoj atmosferi i druženju govoreći ushićeno nazočnim slušateljima kako je promocija u Gorancima njegovo prvo objavljivanje ove knjige na sud javnosti.