FOTO  U Galeriji Aluminij otvorena izložba umjetničkih fotografija Amera Kapetanovića

Galerija Aluminij, izložba fotografija, Izložba

Putujući, Kapetanović spaja svoju i tuđu svakodnevnicu, istražujući u međuljudskim odnosima samoga sebe.

Opisujući ono što iznosi pred sud javnosti, autor nam, u suglasju s Hrkaševim poimanjem, kazuje kako je fotoaparat, premda ga okreće k ljudima, zapravo okrenut izravno njemu.

- U jednomu sam trenutku života zastao i shvatio kako se više ne poznajem. Onda sam pobliže upoznao fotografiju i ona me stalno pozivala da ju čitam, gledam te ljude na njoj kako odbacuju djeliće sebe, upravo kao što sam ih i ja nekada odbacivao. Ti su djelići sada gradili onoga mene kojega priželjkujem. Fotografija me i nadalje, istom tom jačinom privlači, a ja ne znam hoću li ću ikada vidjeti onoga pravog sebe. Zbog toga volim lutati ulicama obespravljenih i uvijek ću lutati. Možda se sretnem - prokomentirao je umjetnik.

Kapetanović je rođen 1973. godine, dosad je priredio 16 samostalnih te sudjelovao na više od 150 skupnih izložbi. Članom je Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH te Saveza za umjetničku fotografiju u BiH, u kojemu ima strukovno zvanje majstora fotografije. Dobitnikom je nagrade ULUPU-a BiH za fotografiju 2006. godine, a valja dometnuti kako godinama surađuje s više UN agencija u BiH, u produkciji i izradbi videa, fotografija i dizajna za različne kampanje o pravima žena i djece. Fotografijom se bavi od 2003. godine a od 2008. je freelancer.

Postav Čovjek u pripremi ostaje otvorenim tri tjedna, moguće ga je razgledati svakim radnim danom, u razdoblju od 7 do 20 te subotom od 9 do 14 sati.

HERCEGOVINA.info