U Galeriji Aluminij otvorena izložba dubrovačke akademske slikarice Ivane Miloglav Ivanković

...dubrovačke akademske slikarice Ivane Miloglav Ivanković, za koju je ugledni hrvatski likovni kritičar Andrija Seifried, pred okupljenim poštovateljima likovne umjetnosti, istaknuo kako je, premda mlada, već stasala u respektabilnoga stvaratelja koji oduševljava i publiku i kritiku.

- Ivana je već sada usidrena u vremenu i u prostoru svoje individualnosti i kreativnosti. Nameće mi se misao i sloboda tvrdnje kako se njezino slikarstvo isključivo i gotovo uvijek bavi životom koji nas okružuje. Sve njezine etape i preokupacije imaju itekako dodirnih točaka koje jedna drugoj služe kao oslonac, kao potka nekoga novog, pa tako i ovoga, stvaralačkog opusa - zapisao, između ostaloga, Seifried u prigodno tiskanomu izložbenom katalogu. Napose je izrazio ponos što je, nakon punih dvanaest godina, ponovno u Galeriji Aluminij, koju doživljava duhovno čistim, ugodom ispunjenim prostorom, koji na najljepši način osigurava pitku komunikaciju između umjetnika i posjetitelja.

Sama se slikarica od srca zahvalila okupljenima, na poseban način izrazivši zahvalu Aluminiju, jer joj je omogućio prvi se puta predstaviti mostarskomu općinstvu. Inače, Ivana Miloglav Ivanković rođena je 1986. godine u Dubrovniku, slikarstvo je 2009. diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Duje Jurića. Dosad je izlagala na dvije skupne izložbe u Zagrebu, a samostalno također u Zagrebu, potom u rodnomu Dubrovniku, te u Los Angelesu i u New Yorku. Članicom je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika.

Izložba u Mostaru, nakon kojega putuje u Tuzlu te u Sarajevo, ostaje otvorenom sve do 25. ovoga mjeseca, dokad je dostupna javnosti svakim djelatnim danom, u razdoblju od 7 do 20 sati. Ulazak je slobodan.

aluminij.ba