FOTO  U Galeriji Aluminij izložena djela iz stalnoga postava vrhunskih Aluminijevih umjetnina

Aluminij Mostar, Ggalerija Aluminij
Aluminij se ponosi izvanrednim umjetničkom opusom, u kojemu se svakako ističu djela Botterija Dinija, de Rivere, Diminića, Ivanovića, Jordana, Kožarića, Kuliša, Melchera, Mićkovića, Mucka, Nobila, Reisera, Solde, Šimraka, Šiška, Švaljeka, Trebotića, Trostmanna, Vejzovića... Naime, u četrnaest godina postojanja Galerija Aluminij ugostila je na desetke postava, a Aluminij je otkupljivao određeni broj uradaka, stvarajući tako vlastitu zbirku, opus koji predočava javnosti u razdobljima između gostujućih izložbi.

Hercegovački je div oduvijek okrenut kulturnomu razvitku Mostara, s nakanom oplemenjivanja svagdanje zbilje naše životne sredine. Aluminiju nije neophodno baviti se kulturnom djelatnošću, ali je htio i mogao, u tomu je i uspio, u svim sferama, pa i u duhovnoj ugodi, živjeti sa svojim gradom, primjenjujući pritom europska mjerila velikih tvrtki koje društveno-odgovornim djelovanjem stvaraju posebno ozračje, upotpunjujući sredinu u kojoj obitavaju.

Izložene je radove moguće razgledati svakim djelatnim danom, u razdoblju od 7 do 20 sat te subotom od 9 do 14 sati. Ulazak je besplatan.