Tužiteljstvo HNŽ-a užurbano radi na prijavi protiv Bešlića

Kako su za Dnevni list potvrdili u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, prijava je zaprimljena prije dva tjedna i u tijeku je razmatranje iste i prikupljanje potrebne dokumentacije (propisi, pravilnik, statut) kako bi se ustanovilo je li u pitanju kazneno djelo ili ne. Ukoliko se ustanovi da nije bilo osnova za kaznenu prijavu, ista neće ići na sud, no ukoliko se ustanovi suprotno, mišljenja su naši izvori, poznavatelji pravnih načela, da bi moglo doći do poništavanja nametnutog proračuna, što bi donijelo nove probleme u grad na Neretvi, gdje problemi nikada ne prestaju.

Prijava bez pečata

U Tužiteljstvu HNŽ-a nam nisu mogli reći kada se može očekivati okončanje pravnog postupka, samo da se ubrzano radi na istom. No, Dnevni list doznaje i to kako je kaznena prijava k Tužiteljstvu otišla bez pečata, jer je navodno gradonačelnik Bešlić oduzeo pečat Gradskom vijeću, te bi vrlo lako prijava mogla biti nepotpuna.
Salem Marić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara, tvrdi kako prijava jest otišla bez pečata, jer je samo dan ranije nego je prijava poslana Tužiteljstvu HNŽ-a gradonačelnik donio odluku da se Gradskom vijeću i klubovima naroda zabrani ovjeravanje dokumenta.

- Mislim da to ne smije biti problem jer prijava nije anonimna i jasno stoji koje su to točke optužbe i obrazloženje na iste, s mojim potpisom, i također obrazloženje zašto nema pečata na istoj, kazao je Marić. Ističe i to da je prijava protiv Bešlića podignuta zbog kršenja ovlasti te ne zna bi li to automatizmom značilo, ako se ustanovi da je prekoračeno ovlaštenje, da nije imao pravo nametati odluku i hoće li doći do poništenja proračuna.

Legalan način

Klub Bošnjaka je pokrenuo kaznenu prijavu protiv gradonačelnika jer smatraju da je mimo svih zakonskih normi i Statuta Mostara proglasio proračun, a to se, po njima, na jedini legalan način moglo učiniti kroz institucije Gradskog vijeća.