Turisti zgroženi Mostarom: Tučnjava, prosjaci i psi lutalice

stari grad
Oliver je bio smješten u Splitu, a u Mostar je odlučio otići autobusom.

"Mrzim javni prijevoz. Ako ikada budete išli na izlet u Mostar iz Splita autobusom, nemojte napraviti grešku koju sam ja napravio", napisao je Oliver na svom blogu.
Dodao je kako su dugo morali čekati autobus na autobusnoj stanici koju je opisao kao oronulu kafeteriju.

"Počeo sam shvaćati gdje se nalazimo kada smo oko sebe vidjeli pse lutalice i djecu koja prose i vuku nas za odjeću kako bi dobili novac. Situacija je bila prilično uznemirujuća - i izgledala je kao scena iz horor filma. Također smo svjedočili, što je prilično uznemirujuće, čovjek je udario mladog prosjaka s cipelom i on je pobjegao. Kako sam čeznuo za udobnosti svog rodnog grada", napisao je Oliver.

Kako se spuštala noć Oliver i njegov prijatelj su bili očajni čekajući na stanici. Potom je Oliver na svom blogu napisao kako su vidjeli preprodaju droge.

"Stvari su postajale sve gore i gore. Bili smo toliko očajni da smo spavali na smjene. U 02:00 sata, nakon gotovo 12 sata čekanja, naš prijevoz je konačno stigao. Nikada u životu nisam bio tako sretan kada sam vidio javni prijevoz", napisao je Oliver.

Dodao je kako je pri povratku u Split imao neugodno iskustvo na granici, kada su mu pregledali prtljagu.

"Ako ništa drugo naučio sam vrijednu lekciju - internet nema odgovor na sve, a pogotovo ne raspored bh. autobusa", napisao je Oliver na kraju.