Tučnjava u Mostaru: Policija kaže kako Dino Ćorić nije napadnut iz nacionalnih motiva

...imao sukobe s problematičnim vršnjacima, koji su ga zbog toga usred bijela dana sačekali pred dvoranom i izudarali kišobranima i letvama, tvrdi izvor Dnevnog lista iz mostarske policije.

Podsjetimo, Dino je u srijedu iza podneva završio s nastavom iz plesa u dvorani Đačkog doma usred Mostara, a čim je izišao van zaskočila ga je skupina huligana. Oni su odmah potrčali prema Dini i počeli ga udarati čim su stigli, a onim je pokušavao pobjeći niz ulicu kod Đačkog doma. Nije uspio. Oborili su ga na pod i zadali mu nekoliko udaraca, zbog kojih je završio na Odjelu kirurgije mostarske bolnice.

Huligane nije omelo niti to što je ulica bila puna prolaznika, a navodno su napali i Dinine prijatelje. "On još leži na Odjelu kirurgije u Mostaru na šestom katu bolnice, koliko čujem stabilno je, danas su ga posjetili iz Grada, a i ja ću ga danas obići", jučer popodne je za Dnevni list rekao Emir Tojaga, trener Plesnog kluba Rondo, koji je u srijedu i prijavio napad.

"Kada sam izišao iz dvorane čuo sam da su ga pretukli, pa sam zvao 122'', kaže on.
U mostarskoj policiji su za Dnevni list potvrdili da su već uhitili neke od napadača. Oni su jučer saslušavani u policijskim prostorijama.

"Od jutra privodimo osumnjičene, među njima ima i maloljetnika, dosad smo priveli tri osobe, a još će ih biti saslušano", rekli su za Dnevni list iz mostarske policije, gdje jučer nisu mogli govoriti o imenima osumnjičenih jer je istraga još trajala.

Iako su se nakon napada mediji raspisali o nacionalnim motivima napada te se spekuliralo da je Dino napadnut jer je s "krive strane grada", izvori Dnevnog lista iz policije jučer su to odlučno opovrgnuli.

"Mladići koji se sumnjiče za napad odranije su poznati po problematičnom ponašanju. Već su sudjelovali u brojnim tučnjavama, nevezano uz nacionalnost, a prijavljivani su i zbog neredakao što su razbijanje oko škole i slično", kazali su za Dnevni list u mostarskoj policiji.

Prema policijskim informacijama, i Dino je sam ranije sudjelovao u nekim tučnjavama koje nisu bile prijavljivane, a navodno se bio "zakačio" s momcima koji su mu u srijedu odlučili napraviti "sačekušu". Znali su da će izići iz dvorane,pa su mu postavili zamku s namjerom da ga pretuku, kli su za Dnevni list upućeni u istragu.

Podsjetimo, očevici su još od jučer prepričavali kako je skupina mladića čekala Dinu i njegove prijatelje pred zgradom, a kasnije su se kroz gužvu probili do njega i krenuli ga udarati.
"Zaskočili su ih i počeli udarati sleđa. Dvojica od ove trojice su uspjela pobjeći, a treći nije", prokomentirala je jedna očevitkinja. Inače, na dan napada u dvorani Đačkog doma održana je nastava plesa, a na ceremoniji se okupilo stotinjak djece iz čitavog grada.

"Sve je prošlo u najboljem redu, a kasnije kad je sve završilo došlo je do nereda", kazali su za Dnevni list iz Plesnog kluba Rondo, koji je sve organizirao.