Tridesetak biciklista u ovogodišjoj karavani prijateljstva Mostar - Vukovar

Toni Zorić, biciklistički klub Mostar, Mario Marić, Goran Prskalo
Kako su priopćili organizatori, karavanom se želi unaprijediti prijateljski odnosi između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

„Drago nam je da i ove godine organiziramo biciklističku karavanu kojom želimo povezati dva prijateljska grada. Karavanom želimo učvrstiti nit prijateljstva između ova dva ratom stradala grada ali i između gradova kroz koje karavana prolazi", kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

Mario Marić, začetnik ideje o organizaciji ovog događaja, dodao je kako će biciklisti povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

"Želimo odati počast žrtvama s područja Mostara, Kiseljaka, Žepča, Orašja, Vukovara i Borova tako što će se na spomen obilježja u spomenutim mjestima zapaliti svijeće", kazao je Marić.

Tajnik Udruge za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika FBiH Živka Budimira, Sportskog saveza Grada Mostara i Grada Vukovara, trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 400 kilometara.

„Iz Mostara će prema Vukovaru krenuti 30 biciklista iz Mostara, Čitluka, Međugorja, Ljubuškog, Gruda, Livna, Metkovića, Zagreba, Osijeka i Vukovara, a putem će nam se pridružiti biciklisti iz središnje Bosne i Posavine", kazao je Prskalo.

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 52. godine, a najmlađi 9. godina. U karavani će, od samog starta u Mostaru, sudjelovati i dvije žene.

Karavana kreće u ponedjeljak, 28. travnja, u 10 sati, ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Svi detalji u vezi biciklističke karavane mogu se pronaći portalima www.bkmostar.ba i www.bikemagazin.info a tijek same karavane moći će se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva.

Organizaciju karavane podržali su Euroherc, GumaM, Keš, OIL-AC, Karting Klub, Konoba Goranci , Nsoft, Caffe Gaga, Vanima, Energy-Commerce, Hercegovina Produkt, Hercegovina Vino, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, JIM, Klub Drugi Način, Biokomerc, Croatia Osiguranje, Candy Mix, HDZ BiH, Jamnica, Bernina, Lumen, Hercegovačka Pivovara, Pekara Putnik, USP Krpelji, Shift Brand Design, Udruga Zavjet, USP Munje, Venera., Ledo, Moto klub Vukovar, Palaćinka Bar 1, Slastičarnica Pepi, Red Bull, Ciklocentar, Caffe Dario, Udruga za rekreacijski biciklizam „Biciklivo-Rekreativo" Vukovar.

U organizaciji biciklističke karavne još sudjeluju: BK Lepenica, BK Kiseljak, BK Žepčem BK Vukova, te BK Županja.