Treći mostarski Festivalu za djecu

Mostar, dječiji festival
Festival su organizirao Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru(UWC), a svečano su ga otvorili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i direktorica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru Valentina Mindoljević.

-Cilj festivala je bio probuditi svijest građana o djeci s posebnim potrebama, da se uključe i volontiraju u institucijama za djecu s posebnim potrebama-izjavila je Adla Velagić-Ćurić koordinatorica za odnose s javnošću UWC Mostar.
Na Festivalu je ove godine sudjelovalo je oko 400 mališana i volontera, a svojim izvedbama su se predstavili će se mostarske mažoretkinje, plesni studio Mo Stars, plesni studio Flash, baletna skupina Arabesque.

Također su nazočili predstavnici obrazovnih institucija - Internacionalna međunarodna škola, VI osnovna škola, SOS vrtić, vrtići Ciciban, vrtić Sunčani most, Egipatsko selo, centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales, škola za djecu sa posebnim potrebama, RC Sveta Obitelj.

Pored likovnih i umjetničkih radionica, te sportskih igara, na festivalu su postavljeni i štandovi sa rukotvorinama institucija za djecu sa posebnim potrebama, a za zabavu mostarskih mališana također su se pobrinuli i medo Lino, medo Ledo i klaunovi UWC-a Mostar.