FOTO  Teška životna priča Mostarke predstavljena u obliku romana

Vahida Hasanagić promocija
Hercegovina.info

Centar za kulturu Mostar bio je domaćin predstavljanja knjige Vahide Hasanagić pod nazivom 'U vrtlogu sudbine'. Promotori su bili prof.dr. Edin Rizvanović, dipl. pravnik Gordan Stojić (odvjetnik) i prof.dr. Seid Masnica.

Veliki odziv publike bio je autorici znak potpore za to što je uradila i ono kroz šta je prošla.

U knjizi su opisani dani kroz koje je autorica prošla od trenutka otkrivanja opake bolesti (rak maternice) sve do današnjeg dana. Tih nekoliko godina borbe autorica je opisala kao jednu krivulju na monitoru. 

"Bilo je dana kada sam potpuno psihički potonula, smatrajući da nikome nije stalo do mene, a ni meni do vanjskog svijeta. A opet bilo je i onih trenutaka kada sam sama sebi rekla kako ne može to tako i da moram krenuti dalje, dignuti se iznad svega i pobijediti bolest. Na kraju krajeva tu je i moja kćerka kojoj moram biti uzor, da se treba boriti do kraja, ma koliko teška borba bila. Hvala joj i na velikoj podršci", kazala je između ostaloga Hasanagić.

Autorica je navela kako nekoliko primjeraka ovog romana postoji i na odjelu onkologije, te da je velika inspiracija onima koji pročitaju sadržaj između korica, a koji su pacijenti navedenog odjela.

Promotori su istaknuli kako je objava ovog romana jedna velika pobjeda Vahide Hasanagić. "Osim što je prošla teško razdoblje, trebalo je prikupiti snage i ponovno proći sve isto pišući roman", naveli su. Na kraju predstavljanja svi zainteresirani su na poklon dobili roman uz posvetu.