Švedski i njemački fondovi žele ulagati u Mostar i okolicu

Predstavnica spomenutih investicijskih grupacija Skandinavije i Njemačke Christina Krarup izrazila  je želju za investiranje na području Mostara pa i šire okoline, istaknuvši kako se nada da u budućnosti neće biti prepreka koje će kočiti razvoj ovog područja, priopćeno je iz mostarskog HDZ-a 1990.

Od potrebnih investicija Bojan Stanić je naveo potrebu za oživljavanjem Zračne luke Mostar, koja je u ovom trenutku neaktivna zbog loše uprave, te interes udruga poslodavaca za osnivanjem poduzetničke zone u Južnom logoru, koja je odobrena još u prošlom sazivu Gradskog vijeća Mostara.

Naveden je i problem s financiranjem izgradnje gradske športske dvorane te kako je jedan od mogućih načina realizacije kroz projekt javno-privatnog partnerstva koji je korišten kao model za izgradnju dvorana u Republici Hrvatskoj, te mogućnost investiranja u izvore obnovljive energije kao što su vjetroenergija i solarna energija za koje Mostar ima velike potencijale.

Na kraju je zaključeno da Mostar ima velike potencijale za investiranje koji nisu iskorišteni te da je potrebno što prije pristupiti realizaciji tih investicija, stoji u priopćenju.

fena