Svečano otvoreni Dani Sveučilišta u Mostaru

Sveučilištu u Mostaru
Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić istaknuo je kako je ovo prvi put da je dizajniran jedan dan koji je posvećen studentima.

"Studentski zbor danas je imao konstruiranje novog saziva i sretni smo zbog njih da su sve stvari posložili u skladu s pravilima. Dobili smo nove članove Senata i nadam se da ćemo dobro surađivati s novim vodstvom Studentskoga zbora kao što smo do sada surađivali sa starim vodstvom", kazao je rektor Tomić.

Ove godine Rektorovu nagradu dobilo je 35 studenata.

"Oni su 35 simbola ovog Sveučilišta i simbola ovog društva i na tim mladim ljudima je da sutra afirmiraju ne samo SUM, nego da afirmiraju društvenu zajednicu i organizacije te institucije u kojima će raditi. Imamo ozbiljne studente koji mogu usvojiti znanja koja su danas konkurentna u europskom znanstvenom i obrazovnom prostoru. To još jednom potvrđuje da ovo Sveučilište i ovi narodi BiH imaju perspektivu te da se najbolje izražava kroz znanje", kazao je rektor Tomić.

Pomoćnica rektora za nastavu studente i pravna pitanja SUM-a Vesna Kazazić istaknula je kako je ovo jedan od najboljih saziva Studentskog zbora otkad postoji, te da su to dokazali pisanjem pravnih akata, sudjelovanjem u tematskoj nastavi o nastavnom programu te iniciranjem brojnih prijedloga u oblasti kulture i sporta, priopćio je Ured za odnose s javnošću SUM-a.

Novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Marijan Tustonja kazao je kako je njegova vizija Sveučilišta ići stopama onoga što je 18. saziv Studentskog zbora radio. "Prije svega želim se i dalje baviti interesima studenata koji su nam na prvom mjestu", kazao je Tustonja.

Predsjednik Studentskog zbora SUM-a Marko Džoić izrazio je uvjerenje kako će 19. saziv napraviti još više te spomenuo okupljanje svih bivših predsjednika, tako da vjeruje da će pokrenuti Alumni klub kako bi i nakon završetka studija mogli pomagati SUM-u i Studentskom zboru.

U sklopu Dana Sveučilišta, u srijedu, 5. prosinca, bit će održana dodjela plaketa i povelja pojedincima i institucijama koje su doprinijele radu Sveučilišta u Mostaru.

Dani Sveučilišta organizirani su u povodu 41. obljetnice SUM-a, navodi se u priopćenju.

FENA