Svečano obilježen početak nove akademske godine Sveučilišta u Mostaru

sveučilište, akademska godina, Mostar
Tom prigodom rektor Sveučilišta, prof.dr.sc. Vlado Majstorović pozdravio je 3000. novoupisanih studenata u novoj akademskoj godini, piše pogled.ba.

"Ulazite u razdoblje života koje nosi puno izazova, neizvejesnosti , poteškoća,nada i očekivanja. Od sveučilišta očekujte da vam pruži potrebna znanja i vještine za kvalitetniji život u budućnostii te da vam osigura društveno,humanističko i kulturno okružje u 21. stoljeću u kojem želite biti aktivni građani i sudjelovati u društvenim procesima i u razvoju zajednice."

Rektor je spomenuo i probleme financiranja Sveučilišta te istakao kako je sadašnji način financiranja jednostavno neprihvatljiv i mora se odmah mjenjati u pravcu žurne uspostave sustavnog i stabilnog financiranja, te izgradnji pravičnijeg sustava studentske participacije u troškovima studiranja i u konačnici uvođenja besplatnog studiranja za studente koji uspješno izvršavaju svoje obveze.

Svečano obilježavanje početka nove akadamske godine uveličali su studenti Akademskog pjevačkog zbora, poželjevši dobrodošlicu novoupisanim studentima uz himnu Gaudeamus i Hercegovina u srcu.