Sutra u Galeriji Aluminij otvorenje izložbe likovne skupine ''EN FACE''

Aluminij Mostar, aluminij, dnevni list, avaz, Aluminij Mostar, Adnan Pašić, Izložba slika, Mirsad Kebo, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar, Izložba slika, galerija, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Ivo Bradvica, Aluminij Mostar
Izložba će biti svečano otvorena sutra u 19 sati u Galeriji Aluminij, smještenoj u Ulici kralja Tvrtka 11 u Mostaru. Zbog složenosti koncepta i brojnosti izlagača odnosno izložaka, izložbeni će prostor, osim Galerije, obuhvatiti i prostorije Kluba Aluminij.

Udrugu likovnih umjetnika EN FACE osnovao je akademski kipar Nikola Vučković, s ciljem okupljanja mladih umjetnika i bivših studenata Akademije likovnih umjetnosti u Širokomu Brijegu Sveučilišta u Mostaru te njihova zajedničkog djelovanja u zemlji i u tuđinstvu. Dosad su organizirali 29 izložbi u gradovima Hrvatske, BiH i Italije. Članovima Udruge su akademski slikari i kipari iz Mostara, Metkovića, Širokoga Brijega, Čapljine i iz Travnika (Nikola Vučković, Dragana Nuić-Vučković, Andrijana Mlinarević-Cvetković, Vesna Vuga-Sušac, Ivana Ćavar, Ivana Vidović-Brkljača, Mišela Boras, Dejan Pranjković), a u Galeriji Aluminij javnosti će se predstaviti recentnim slikama, crtežima, skulpturama, instalacijama i video projekcijom.

- Udrugu EN FACE čine individualci s čvrsto artikuliranim likovnim jezikom i izgrađenom osobnošću, no osjeća se ozračje zajedništva i međusobne povezanosti, što dodatno snaži identitet skupine. Osam se autora predstavlja slikama, crtežima, reljefima i kiparskim instalacijama pa, bez obzira na različnosti u pristupu likovnosti i u načinu poimanja unutarnjega i izvanjskoga svijeta, umjetnička skupina EN FACE opravdava sve svoje nastupe pod zajedničkim nazivnikom - zapisao je u svojemu osvrtu povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavar.

Izložba će ostati otvorenom tri tjedna od nadnevka otvorenja, a ulazak je, na samu svečanost otvorenja, kao i svakoga drugog dana, tradicionalno slobodan, svakim djelatnim danom u razdoblju od 8 do 20 te subotom od 9 do 13 sati.