Sutra svečano zatvaranje Mostar Film Festivala

mostar film festival

..., prvi Festival filmske glume natjecateljskog karaktera u gradu na Neretvi. Svečanost se održava sutra, 22. studenoga od od 20:30 sati u Maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača. 

Ove godine, u natjecateljskom su programu prikazana filmska ostvrenja iz svih zemalja regije, od Slovenije, preko Hrvatske i Srbije do BiH, Crne Gore i Makedonije. Gledatelji su imali priliku pogledati 9 filmova iz ovog dijela programa, a stručni žiri će odabrati najbolje glumačke izvedbe u kategorijama: najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja muška i ženska sporedna uloga te najbolji debitant.
Nagrađenima će se uručiti nagrade Stablo ljubavi, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića, a nagradu će im uručiti ravnatelj festivala Slaven Knezović.
Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 11. MOFF-a donijet će stručni žiri koji su činili glumac Stjepan Perić, redatelj Ivan Leo Lemo i urednik fimskog programa ustanove Niški kulturni centar Dejan Dabić. Tročlanim žirijem predsjedat će producent Almir Šahinović
U natjecateljskom dijelu sudjelovali su filmovi: Žaba, Rekvijem za gospođu J, Rudar, The Books of Knjige, Ime:Dobrica Prezime:Nepoznato, Kad dan nije imao ime, Zbog tebe, Prokleti pas, Mrtve ribe.
Uz natjecateljski, na MOFF-u su prikazani i filmovi u dokumentarnom programu "Docuspectre", međunarodni "Between the Rivers", dječiji "Obiteljski vikend", studentski program "Hej studenti studentima" te retrospektiva Antuna Vrdoljaka.
U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem te popratnim događajima, kao što su Balkan Cinema Meeting i Masterclass radionice sa studentima regionalnih Akademija.
Inače, 11. MOFF je počeo 16. studenoga a traje do sutra, kada će biti upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada te zahvalnica medijskim pokroviteljima. Zbog velike zainteresiranosti gledatelja, sutra će se, 22. studenoga od 20 sati, ponovno prikazati film "Žaba" Elmira Jukića