Sustav za instrumentalni prilaz instaliran je i u Zračnu luku u Mostaru

Federalna direkcija

Ovu investiciju u iznosu od milijun KM (cijena sustava u koju je uključeno i trotjedno školovanje troje tehničara iz sastava službe Tehnike kontrole zračnog prometa Mostar, a koje je izvršeno u Stuttgartu) u cjeloikupnom iznosu platila je Federalna direkcija civilnog zrakoplovstva radi ostvarivanja bolje dostupnosti Zračne luke Mostar europskim avioprijevoznicima.

Sustav je isporučila tvrtka Thales GmbH iz Njemačke temeljem ugovora o nabavi opreme prema kojem je i Zračna luka Tuzla opremljena identičnim sustavom. Razlika između instaliranja opreme u Tuzli i mostaru je u tome što je, za razliku od sustava koji je instaliran i kiji je u operativnom radu u Zračnoj luci Tuzla, sustav u Mostaru tako je postavljen da navodi zrakoplove pod kutom od 21 stupanj u odnosu na osu uzletno-sletne staze (USS). Uzrok ovome je orografija terena (brda južno od Zračne luke).

Napajanje sustava

Tijekom radova koje je izvela građevinska tvrtka MAAČ d.o.o. iz Mostara postavljeno je skoro 3 km podzemnog kabla radi napajanja sustava, kao i cijev za optička vlakna radi prelaska sa žične komunikacije na komunikaciju preko optičkih vlakana. Izvršeni su i dosta opsežni građevinski radovi dobrimdijelom na ravnanju i niveliranju terena oko i ispre antenskih sustava.

Dovršavanjem instaliranja sustava, ''loptica'' prelazi na teren Zračne luke i Grada Mostara kao njezina većinskog vlasnika koji trebaju osigurati gorivo za zrakoplove, kako po pitanju dostupnosti i pouzdanosti dostave, tako i po pitanju količine i, naravno, prihvatljive cijene.

Nakon goriva kao gorućeg pitanja, slijede i sljedeća: proširenje platforme, presvlačenje USS, rekonstrukcija i proširenje terminalne zgrade, nabava nove opreme itd, piše Večernji list - izdanje za BiH.

Izvor: Marija Medić / Večernji list izdanje za BiH - 4. svibanj 2011. godine, broj 17.023