Susreti za mlade srijedom: "Blind date u Franjevačkoj"

susreti za mlade, susreti srijedom, mladi katolici, franjevci
Kakve to veze ima s nama? Umjesto da se svatko od nas susretne s nekom drugom osobom (u romantičnom smislu, jel), ovdje ćemo se susresti sa samim sobom i s Bogom. Parola je: "Dođi sebi dok još imaš kome."

Ovo je prilika da na Čistu srijedu neko vrijeme provedeš u kvalitetnoj tišini, molitvi, glazbi, pomirenju i razgovoru i da se malo odmoriš od svega onoga što te opterećuje i okupira.

Zamislio sam to ovako:

Sve će skupa trajati od 20.00 do 23.00 h. Nemojte se plašiti vremena. Možete biti na "blind dateu" pola sata, a možete tri sata. Sve ovisi o vama... Možete izaći i prošetati, pa se opet vratiti i sl.
Prije početka čekat ću vas na ulazu u crkvu i podijelit ću vam materijale koji će vam dobro doći tu večer, a i za kasnije.

Što se tiče samog rasporeda, startamo "spoj" u 20.00. Nema velike priče. Samo ću vas na samom početku uvesti u cijelu večer koja nam slijedi i malo vas pripremiti za ono što će se dogoditi.

Nakon kratkog poticaja, oni koji žele imat će mogućnost za ispovijed ili normalan razgovor sa svećenicima. Ovo je vrijeme priprave za Uskrs i onih naših famoznih "serijskih" (i brzinskih) ispovijedi, pa evo prilike da se oni koji žele normalno ispovijede.

Oni koji ne budu osjećali potrebu za razgovorom ili ispovijedanjem, imat će drugi "posao". Na početku ćete, naime, dobit papiriće na kojima ćete moći napisati svoje molitvene nakane i male svijeće koje ćete moći zapaliti (ne papire nego svijeće) i ostaviti pred oltarom. To simbolizira vaše najdublje želje i molitve. I ovaj put pokušajte NE ZAPALITI košaru! Cijelo vrijeme će nas pratiti jedan malo drugačiji glazbeni opus.

Nakon ovoga dijela slavit ćemo svetu misu i obred pepeljanja.

Nakon svete mise počinje molitva pred Presvetim uz pjesmu i tišinu.

Nakon ovog dijela nastavit ćemo s tišinom. U tom trenutku ćete moći shvatiti kako je tišina velika i snažna. Svaka velika ideja nastala je u tšini. Svakoj velikoj riječi, svakoj uzvišenoj riječi predstoji tišina i šutnja u kojoj se ta veličina mora roditi. U tom trenutku ćemo primijetiti kako nas tišina zaista obnavlja i kako nas čini drugačijima. Kako nas pere i kako nas vraća samima sebi.

Tijek večeri:

20.00 - početak + vrijeme za molitvu, ispovijed i(li) razgovor
21.00 - sveta misa i obred pepeljanja
22.00 - molitva pred Presvetim

Svi ste dobro došli! "Dođi sebi dok još imaš kome."