Suradnici Safeta Oručevića po društvenim mrežama likuju zbog smrti prof. Jusufa Hadžiosmanovića

safet oručević

Prije dva dana Mostarom je odjeknula vijest o smrti Jusufa Hadžiosmanovića, dugogodišnjeg ravnatelja Stare gimnazije i jednog od onih koji su tijekom života učinili mnogo toga na konačnom i trajnom pomirenju naroda na ovim prostorima.

Nažalost, smrt ovoga čovjeka je otkrila pravo lice Mostara. Naime, na društvenim mrežama se može naći niz komentara osoba bliskih Safetu Oručeviću koji doslovno likuju zbog smrti Hadžiosmanovića. Među njima su i neki novinari kojima je Oručević namjenio određene direktorske dužnosti u budućnosti.

Hadžiosmanovića nazivaju izdajnikom i slave što su dočekali njegovu smrt. Na taj način samo dokazuju kakve sile žele vladati Mostarom i koliko će biti teško doseći razinu suživota na ovim prostorima kojoj bi trebali težiti.

Grad u kojem se raduju smrti njegovih žitelja nema budućnosti. Samo je pitanje jesu li oni koji likuju zbog smrti Hadžiosmanovića većina, ali pak neznatna manjina koja truje okolinu u kojoj živi. Nažalost, upravo takvi dolaze često u središte pažnje javnosti. I bacaju sjenu na sve one koji žele normalan život u Mostaru. Možda je vrijeme da se prestane šutjeti i zagovornike smrti konačno izvede na svijetlo. U protivnom, sve će nas mrak progutati.

AU: M.K:/Ero.tel