FOTO   Sunčana strana FBIH: Bogat program za turiste u Mostaru

turizam

... na Španjolskom trgu.

Dvosatne plesne radionice modernih plesova održat će se u srijedu i četvrtak s početkom u 19 sati na Španjolskom trgu uz vodstvo profesionalnih trenera iz plesnog studija B dance.

Osim u radionicama modenih plesova, turisti će u subotu i nedjelju od 19 sati imati priliku sudjelovati u radionicama body percussion.

„ Body percussion je glazbeno-terapeutska tehnika koja je poznata i popularna u svijetu, a podrazumijeva korištenje tijela kao udaračkog instrumenta. Radionica je zamišljena kao program na otvorenom u kojemu će turisti sudjelovati, zabaviti se i osloboditi stresa. Naravno, osim turista, gostiju Mostara, na radionice, ali i sve ostale programe ovog projekta, dobrodošli su i svi građani Mostara", pojasnili su iz agencije PRimera, koja zajedno sa Udruženjem Obala art centar iz Sarajeva provode ovaj projekt uz potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

U sklopu projekta u petak će u starom gradu na raspolaganju biti interaktivni okvir za slikanje- Cheez, brendiran sa slikom starog mosta. Bit će to prilika da turisti besplatno dobiju svoju fotografiju sa motivom starog mosta elektronski na e-mail, što će biti dobro za promociju Mostara preko njihovih društvenih mreža.
Ovaj projekt povezuje dva grada-Mostar i Sarajevo, preko jednog od najvažnijih filmskih događaja u regiji- Sarajevo film festivala, koji će se kroz snimke svih sedam festivalskih dana moći pratiti i na projektoru na platou ispod starog mosta u Mostaru.

Cilj je da se turisti programima ovog projekta zabave, upoznaju sa našom kulturom, tradicijom, te produže svoj boravak u Mostaru, ali i posjete ostale turističke destinacije u FBIH.

U sklopu projekta već su snimljeni promotivni video, fotografije i milenijska panoramska fotografija 360 C sa najvažnije turističke manifestacije u Mostaru-skokova sa starog mosta, te održane filmske projekcije na platou ispred HD herceg Stjepan Kosača, koje se ponovo nastavljaju od 23.08.