Suadu Denji vraćen stan, obitelj Knezović ne odustaje od borbe

Nakon što je Županijski sud u Mostaru donio pravosnažnu odluku da stan, na osnovi stanarskog prava pripada Suadu Denji, te da je isti podnio pravovaljan zahtjev za povrat stana, jučer je izvršena primopredaja stana. Denjo je jučer, prvi put nakon sedamnaest godina, ušao u svoj stan.

Otpečatili stan

Tako su gradski službenici otpečatili stan te izvršili primopredaju Suadu Denji. Primopredaja je protekla mirno budući da je obitelj Knezović, koja je tu stanovala zadnjih petnaest godina i koja je tvrdila da je uredno i po zakonu otkupila navedeni stan, prije mjesec dana, nakon odluke Županijskog suda, mirno izašla iz stana i predala ključeve Gradu.

Piše: Ivana Pervišević / Dnevni list

Denjo jučer nije krio zadovoljstvo što je nakon toliko godina borbe Sud presudio u njegovu korist.

Nakon toliko godina borbe napokon sam u svome stanu. Ja sam pravi vlasnik ovog stana, ovo je stan mojih roditelja, mog pokojnog oca koji je čitav život radio u Žitoprometu i kojem je dodijeljen ovaj stan. Ja sam se 1957. i rodio ovdje, kazao je Denjo, dodavši kako je obitelj Knezović ranije napustila stan i iznijela svoje stvari.

Stan je malo promijenjen, ali vrlo sam sretan i drago mi je što sam napokon na svome. Ovdje sam dugo godina radio kao taksist, to ću i nastaviti, vratit ću se u svoj stan, tu ću početi živjeti ispočetka, kazao je Denjo, navodeći kako je zadnjih godina, dok se borio za stan, živio i boravio svugdje.

Stanovao sam kod prijatelja i kod rodbine, plaćao sam stanarinu, ali sve to sad nije važno, kazao je Denjo. Na upit kako komentira tvrdnje obitelji Knezović daje zahtjev za povrat stana navodno podnesen 1996., a podnijela ga je osoba koja je umrla 1993., te da je potpis lažiran, Denjo je kazao kako su optužbe neutemeljene i lažne.

Nakon što je stan predan Denji, slijedi otkup stana naime Suada Denje, odnosno da se on upiše kao etažni vlasnik u gruntovnicu.

Knezovići idu do kraja

Poštujući odluku Županijskog suda, kao što su ranije i govorili, obitelj Knezović je mirno napustila stan još prije mjesec dana.

Kad je donošena odluka Županijskog suda, ja sam vratila ključ s tim što su mi kazali da će, dok se ne završi sudski spor, stan biti zatvoren. Međutim, slučaj je sad na Vrhovnom sudu, što znači da je spor još u tijeku, a oni su uselili Denju. Takav dogovor nije bio, ali eto, što je tu je. Za mene ovo nije konačno rješenje, ja ću se boriti do kraja. Ne odustajem, idem i dalje, ja se ponašam prema zakonu i čekat ću odluku Vrhovnog suda u Sarajevu, odlučna je Željka Knezović, ističući kako je ona i dalje upisana u gruntovnicu kao vlasnica spornog stana. Na upit gdje se njezina obitelj, s obzirom da su ostali iz stana, nalazi, kazala je kako se snalaze na svakojake načine.

Nije nam osiguran alternativni smještaj. Raštrkani smo kod rodbine i prijatelja jer nemamo mogućnosti ni mjesta biti zajedno. Uništili su jednu obitelj, djeca su mi kod rodbine, ja sam kod prijatelja, snalazimo se nekako. Sad su mi rane povrijeđene, no držim se dobro, ja ću ustrajati i idem do kraja, kazala je Željka Knezović.

Dnevni list podsjeća kako pravna borba oko spomenutog stana traje već dugi niz godina. Obitelj Knezović je tvrdila kako je stan bio u vlasništvu Žitoprometa, a njegovi prijeratni korisnici, obitelj Denjo, umrli su te je stan nakon toga 1993. dodijeljen njezinom ocu Peri Buhovcu. Knezovići su stan obnovili, navodeći kako su ga legalno i otkupili te da za sve imaju potrebnu dokumentaciju. Nakon toga pojavljuje se Suad Denjo koji se žali te Knezovićima stiže odluka da moraju izići iz stana, na što su se nekoliko puta žalili. Nakon toga su ih čak osam puta pokušali deloži-rati, ali svaki put bezuspješno.