Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru: Posjeta Orašju, Vukovaru i Osijeku

sveučilište
Najviše studenata je upravo u Orašju gdje je studentima omogućeno studiranje na četiri fakulteti, i to Ekonomskom, Filozofskom, Pravnom, Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanost.

Predstavnici Studentskog zbora, zajedno sa 60-ak studenata, naredni vikend(petak,subota,nedjelja) će posjetili kolege u Orašju, Osijeku te herojskom Gradu Vukovaru.

"Studenti dislociranih studija prošle godine u ožujku su posjetili svoje matične fakulteta te su tom prilikom obišli Mostar te Sveučilište. Smatram da bi studenti iz Mostara trebali obići kolege i fakultet u Orašju i uvidjeti s kakvim se problemima susreću kolege na istom Sveučilištu. Smatram da bi i bolja povezanost i bolja poznanstva među studentima doprinijela radu i kvaliteti fakulteta. Također u planu puta je i kratki izlet u Vukovar i Osijek u kojem bi posjetili i upoznali kolege te bi tako svi studenti imali nova poznanstva i iskustva." istakao organizator Marko Džoić

U petak će se održati i javna tribina s ciljem upoznavanja studenata sa Zborom općenito, na kojoj će sudjelovati predstavnici fakulteta zajedno sa predsjedništvom Zbora.

"Prije svega želim pohvaliti organizatore ovoga putovanja, i iskreno se radujem druženju sa našim kolegicama i kolegama u Orašju. Nadam se da ćemo produbiti našu suradnju i pokušati povećati proaktivnost studenata gore i sami kontakt sa studentima u Mostaru. Ne smijemo ih zanemariti, i mislim da ovim posjetom dokazujemo upravo to. Nadam se produktivnom sastanku, ali i druženju i zbližavanju. Pored Orašja, drago mi je da idemo u posjet Vukovaru, jer to pokazuje da se Vukovar ne posjećuje samo kada su u pitanju obiljezavanja obljetnica nego kroz cijelu godinu kako i treba biti. I naravno, posjet Osječkom Sveučilistu i druženju sa studentima gdje cemo razmijeniti ideje i iskustva." kazala je Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.


Projekt posjete studentima u Orašju se prvenstveno odnosi na probleme sa kojim se susreću studenti Sveučilišta u Mostaru sa dislociranim studijima:

"Problem je loša povezanost sjevera i juga zemlje u kojoj svi studiramo, a ponajviše loša povezanost Hrvata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Smatram da bi ovim projektom mogli povezati dosta studenata te da bi mnogi studenti dobili priliku posjetiti mjesta koje nikada nisu mogli iz raznih razloga. Smatram da bi bolja povezanost studenata istog Sveučilišta mogla rezultirati uspješnijim radom svih fakulteta." rekao je organizator Darko Smiljanić.

Ovom prilikom bi se zahvalili na potpori podupirateljima: Vladi HNŽ-a, Rektoratu Sveučilišta u Mostaru, Studentskom zboru, Studenskom centru Mostar, fakultetima te sponzorima Anti Glibiću i Drugom načinu, Džida doo, UnisTelekomu.