FOTO  Studentski centar spreman uplatiti 10 000 KM za otkup stana bivšoj djelatnici Kati Šarić

kata šarić, dragan mikulić, studentski centar, Mostar

Kata Šarić je danas posjetila Studentski centar i zahvalila se na humanoj gesti. Ona i njezino dvoje djece Ante i Stana sada su smješteni kod prijatelja.

Studentski centar ponudio je i pomoć pri otkupu stana Kate Šarić. Djelatnici i Studentski centar spremni su za povratak Kate Šarić i njezine obitelji u stan u Vukovarskoj ulici uplatiti 10 000 KM, piše pogled.ba

„Hvala Vam od srca i svako dobro Vam želim u životu", kazala je Kata očito dirnuta postupkom djelatnika Studentskog centra na čelu s ravnateljem Draganom Mikulićem.

Udruga Minores je u priopćenju za javnost istaknula kako ima prikupljen novac kojim su spremni otkupiti stan i dodatno platiti sve popratne troškove kako bi obitelj Šarić ostala u svome domu. Dogovor s kupcem Vesnom Milas je svaki put iznova propadao zbog nerealnih i nejasnih uvjeta.

Podsjetimo, Kata Šarić i njena djeca deložirana su po nalogu Općinskog suda Mostar iz svog stana u Vukovarskoj ulici koji im je zaplijenjen zbog sudskih troškova od 8 tisuća KM iz zemljišne parnice koju je ranije vodio njen pokojni suprug. Građani Mostara su krajem siječnja spriječili prvu deložaciju, no ovaj put to nisu uspjeli.

Zbog izgubljenog sudskog procesa, a da bi naplatio troškove, sud je mostarskoj obitelji oduzeo jedino što ima - krov nad glavom. S dvoje nezaposlene djece Kata Šarić, u suzama je napustila stan.