Studentski centar Mostar predstavlja maketu budućeg studentskog kompleksa

Studentski centar Mostar predstavlja maketu budućeg studentskog kompleksa
Studentski centar planira izgraditi dva nova paviljona sa 115 soba i oko 250 ležajeva.

- Sobe će biti od 18 do 25 kvadrata. Također, u sklopu toga bit će i dvorana za sve dvoranske sportove sa sjedećih 450 fiksnih mjesta i 600 teleskopskih na razvlačenje tribina, te bazen dimenzija 25x12 metara i 220 sjedećih mjesta za gledatelje, kao i svi prateći sadržaji teretana, sauna i sve ostalo - kazao je u izjavi za Fenu ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić.

Istaknuo je kako će novi paviljon s dvoranom i s bazenom imati oko 13 760 kvadrata korisne površine, odnosno kada se ovo sve napravi, dom bi trebao imati oko 700 mjesta za studente i imao bi najbolje uvjete za studiranje u ovom dijelu Europe.

- Sve bi se gradilo u sklopu ova dva stara paviljona i tako da bismo dobili jedan mali grad na dobroj lokaciji čime bi se povećala potražnja za studiranjem u Mostaru - navodi Mikulić.

Prema njegovim riječima, Studentski centar Mostar je dobio urbanističku suglasnost za gradnju. Građevinski projekt je izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

U svezi s početkom izgradnje novih paviljona, Mikulić ističe kako imaju problema oko rješavanja papira jer nema Gradskog vijeća Mostara.

- Što se tiče nas, mi smo sve pripremili i možemo raspisati natječaj - kazao je Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je kako bi, što se tiče njih, mogli početi s izgradnjom u listopadu i završiti sve za 12 mjeseci, ali s obzirom na to da nema Gradskog vijeća u Mostaru, trebat će više vremena kako bi se sredila potrebna papirologija.

Inače, uz maketu posjetitelji Mostarskog sajma će imati prigodu prošetati prostorijama budećeg studentskog kompleksa zahvaljujući 3 D animaciji. Izložbeni štand Studentskog centra nalazi se u 2. paviljonu.

FENA