Studenti iz Tuzle osudili izjave Alena Jaganjca, s njegovog matičnog fakulteta još uvijek šute

Sutra igraju Zrinjski i Velež. Neka pobjede one prave ljudske vrijednosti, NEKA POBJEDI MOJ VELEŽ"

Asocijacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli (ASPF UNTZ) izražava zabrinutosti povodom izjave Predsjednika Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru Alena Jaganjca koju je objavio na svom privatnom Facebook profilu, a koju su prenijeli pojedini hercegovački mediji.

Studentski predstavnici su oni koji svojim izjavama i ponašanjem trebaju biti uzor svojim kolegicama i kolegama, te na taj način razvijaju kulturu dijaloga i izražavanja. Okarakterizirati jedan nogometni klub fašističkim, sramotnim i kriminalnim znači i upiranje prstom u ljude koji taj klub simpatiziraju, a takvih je vjerojatno pa skoro pola grada. Ovdje napominjemo da uz iznošenje ovih navoda nema navedenih činjenica koje bi iste potvrdile.

Pozivamo Predsjednika Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru da, ili iznese činjenice koje će potkrijepiti njegove navode, ili da svoju izjavu povuče i uputi izvinjenje onima koji su pogođeni navedenom izjavom. Također pozivamo i sve druge studentske organizacije uključujući i Uniju studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru da reagiraju na navedenu izjavu kako bi svi zajedno doprinijeli razvijanju kulture izražavanja, a posebice među budućim akademskim građanima.

Na kraju, Velež jeste izgubio, ali prave ljudske vrijednosti ipak su pobijedile - na ulicama Mostara nisu zabilježeni neredi povodom odigrane utakmice, stoji u priopćenju koje je potpisao Rasim Ibrahimagić, Predsjednik ASPF UNTZ.

Sa mostarskog Univerziteta Džemal Bijedić još se niko nije službeno oglasio povodom ovog istupa mržnje njihovog Predsjednika Unije studenata.