Studenti ekonomije iz devet europskih zemalja boravili u studijskomu posjetu Aluminiju

studenti, aluminj, Aluminij Mostar, posjeta
...iz Austrije, Češke, Estonije, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Španjolske koji u Hrvatskoj studiraju u sklopu projekta razmjene studenata Erasmus, boravilo je danas u studijskomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar.

Riječ je o terenskoj nastavi iz kolegija Upravljanje kvalitetom, a kojega, unutar širega projekta imena Implementiranost međunarodnih standarda i konkurentnost poduzeća, provodi spomenuti odjel dubrovačkoga sveučilišta. U mostarsku su tvornicu došli u pratnji profesora dr. sc. Stijepe Letunića i doc. dr. sc. Marije Dragičević, a domaćinima su im bili direktor EISU-a (Energetika, Informatika i Sustavi upravljanja) i predstavnik Uprave Aluminija za QEMS dr. sc. Ante Rezić te rukovoditelj Korporativnih komunikacija Aluminija Darko Juka.

Nakon polusatnoga predavanja u Upravnoj zgradi Društva o sustavima upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša odnosno o načinu primjene i recertificiranja, kao i o povratnim učincima tih sustava u Aluminiju od 1999. do danas, studenti su nizom upita pokazali izrazito zanimanje za međunarodni ugled Aluminija, način rada Tvornice, uspješnu implementaciju ISO standarda i razvidno ulaganje u zaštitu okoliša i u zaštitu djelatne sredine. Vidno oduševljeni budući magistri ekonomije obišli su potom tvornički krug i rajske vrtove Aluminija, nakon čega su posjetili i staru jezgru Mostara, prije povratka u drevni grad s hrvatskoga juga.