Student iz Mostara Zvonimir Jukić želi imati svoju plantažu smilja

Zvonimir Jukić, student, smilje, Mostar
... i mladi poduzetnik Zvonimir Jukić ideju za uzgoj smilja dobio je prije 11 mjeseci, što je uz pomoć svoje obitelji i realizirao.

„Zaintrigiralo me to pa sam krenuo na simpozije, konferencije i znastveno-stručne radionice koje su se održavale diljem Hercegovine. Vidjevši da to nije puka fizika, odlučio sam se baviti uzgojem smilja. Veliku zaslugu predajem svojoj obitelji koja je jedina i iskrena podrška", objasnio je Zvonimir

Sebe smatra uspješnim mladim poduzetnikom jer je uspio u onom što je naumio, a to je imati svoju malu plantažu koju u skoroj budućnosti planira proširiti. U budućnosti sebe vidi kao mladu pozitivnu osobu, koja zna što želi i što hoće. Želi imati vlastitu plantažu od više desetaka tisuća sadnica te želi proizvoditi sadnice smilja.

Prednost smilja je u tome što ne zahtijeva često okopavanje i zalijevanje, što pruža dosta dobar urod. „Vidim svijetlu budućnost smilja. Nadam se da će naše hercegovačko smilje postati svjetski poznati brend i samim time i zaštititi ga i za proizvođače i tržište."

Ističe da su tri osobine dovoljne da bi se mogao ostvario poslovni uspjeh, a to su poštenje, marljivost i iskrenost. „Poštenje i iskrenost su ključ svega, a marljivost je ona radna navika i spojem ovih triju osobina uspjeh je zagarantiran", rekao je Zvonimir.

Mnogi mladi ljudi bi sigurno htjeli poći njegovim putem. „Imajte vjere u ono što radite, ništa drugo nije potrebno, samo vjera. Ako mi sami nemamo vjere u ono što činimo, kako ćemo druge uvjeriti da je to nešto dobro", poručuje Zvonimir.

Anđela Jurišić / Ivana Stipić

treci.ba