Sportski savez Grada Mostara podržao kampanju "Biram DA sigurno bicikliram"

...koji je podržao aktivnosti koje taj klub provodi u cilju poboljšanja položaja biciklista u prometu.

Šišić je iskazao zadovoljstvo pokrenutom kampanjom te obećao suradnju Saveza u svim aktivnostima koje su vezane za razvoj biciklizma u Mostaru.

"Drago mi je što se aktivno radi na pomociji biciklizma u Mostaru jer je biciklizam ne predstavlja samo sport, već i zdrav način življenja. Zbog toga je potrebno stvoriti uvjete za njegov razvoj, a glavni uvjet su biciklističke staze kojih, na žalost, Mostar nema", kazao je Šišić.

S njim se složio predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić, istaknuvši kako je vrijeme Grad Mostar krene s razvojem biciklističke infrastrukture.

"S malo volje mnogo se može učiniti na poboljšanju sigurnosti biciklista, ali ne samo njih, već i na sigurnosti ostalih sudionika u prometu", izjavio je predsjednik BK Mostar Toni Zorić, dodavši kako BK Mostar želi biti partner gradskoj vlasti u poboljšanju uvjeta za razvoj biciklizma u Mostaru.

Na sastanku je zaključeno, kako je, osim na infrastrukturi, potrebno raditi na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu. U vezi toga razgovarano o mogućnosti pokretanja edukativnih kampanja za djecu školskih uzrasta te pokretanje školskih natjecanja u biciklizmu.

"Mi kao klub od prvog dana krenuli smo s educiranjem naših članova ali svjesni smo da je potrebna šira akcija za sve sudionike prometa. Vjerujemo da ćemo aktivnim radom doprinjeti da se u vezi toga stanje poboljša, jer je to interes svih građana,a ne samo određene skupine društva", kazao je Zorić.

Inače, kampanju "Biram DA sigurno bicikliram" provodi Biciklistički klub Mostar uz financijsku podršku Europske unije i u suradnji s Centrom civilnih inicijativa.i to kroz projekt "Lokalna uprava za kvalitet života građana - faza II". Kampanjom se želi ukazati ukazati na nezavidan i neravnopravan položaj biciklista u prometu. Od Gradske uprave Mostara traži se da nadležne gradske službe pripreme, a Gradsko vijeće Grada Mostara usvoji odluku, kojom bi se Grad Mostar obvezao da će pristupiti izradi studije razvoja biciklističkog prometa u Gradu Mostaru, te da će se prilikom svake rekonstrukcije ili izgradnje cestovne infrastrukture u gradu uzeti u obzir i biciklisti, kroz planiranje biciklističkih staza i traka.

Također, traži da se poboljša sigurnost prometa biciklista na relaciji vrh Avenije-Bučići kroz postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, te da se simbolično, kao prvi korak gradske vlasti kojim će pokazati brigu za bicikliste, postave znakovi te ucrtaju biciklističke trake u oba smjera na dijelu Avenija-Mostarka.